Jumaat, 7 September 2012

Kau Accident Faizah ?

Assalammualaikum..
Terima kasih belogwalking , insyallah
Faizah akan hit balik :) . Hmm, dah lama tak
update belog! sejak update sebelum hari raya tuu
tuptup hari ni update "Accident" ...

Hahaha , gempak die orang bila dengar Faizah accident ..
betul ke minah ni accident? Bila ? kat mane?
macam detective conan .. terlebih detective conan
pun ade.. huhuhu! apa sajelah die orang nie
kalau Faizah accident patah kaki , patah tangan, masuk hospital
Faizah tak update status kat facebook lah sayang :)
Cer tengok ape kite update kat facebook :-

*huhu,tengok-2 siap tunjuk lagi auw*

Memanglah , Faizah accident tapi cuma sket jew. taklah
sampai teruk-teruk gile .. cuma tangan kiri terseliuh,
dengan luka kat bahagian kaki~ cerita die
camnii, lepas balik sekolah kawan faizah
nak beraya kat umah . dah lepas beraya tu sorang
kawan Faizah ni suh antar depan sekolah sbb
ade orang nak jemput die... then Faizah bawaklah
die. mase bawak die tu terus naik bukit.. entah camne die tak pegang
kuat-2 ke ape .. die jatuh terduduk kat bawah.. kononye
Faizah nak toleh belakang lah nak selamatkan die,tpi jalan
bukit tukan kecik so, mse nak patah balik
tu tertekan minyak bebanyak, tu yang terbabas langgar tebing masuk
longkang .. kaki faizah tersepit bawah motor..

*Yang terjatuh terdudu tu yang depan nii belah kanan
bile tengok dari depan, yg belah kiri tuu yang tolong Faizah mase tersepit*

Yang kawan Faizah yg terjatuh tu dah
 nampak camtuu , die calling kawan Faizah 
yang reramai tuu , masetu yang kawan reramai tu
 ade kat umah Faizah .. masetu emak Faizah takde.. keje ~ 
for information my mother is teacher sekolah agama :)
then yang die org pun menjajau cara Faizah. yang
kawan Faizah yang terjatuh tu die dah balik
dulu sebab ade orang jemput die . Faizah
tersepi bawah motor tu lebih kurang 10 minit lah ..
lepas die orang dah jumpe Faizah tu . die orang pun mintak
pertolongan , kebetulan plak ade org lalu.. die jiran Faizah
yang kawan Faizah pun mintak tolong die . die kate sekejap
sebab die nak letak motor. then , lepastu die panggil kawan die
 suh tolong :) .. lepastu die org tolonglah .. lepas dah
angkat motor tu barulah lega kaki ni :)

*Huhu , Die orang dua orglah yang tolong 
yang tujuk pis dengan yang depan air botol uhh*

*Thank you , auu ! sebab tolong aku :) *

Kepada sesiapa yang tolong Faizah tuu
terima kasih bebanyak kayy :) . lagi-2 yang tolong angkat motor
tu .. Brader-brader hebat tuu ,..  apepon
kalau takde korang mungkin da lame kaki aku takde , hahaha :)

*Moral of the story : jangan buat sesuatu benda tanpa kebenaran
ibubapa ,.. tengok ape dah jadi nii . hehehe :)*
Kayy ar Bye lorh!





Tiada ulasan: