Sabtu, 8 September 2012

Hari ini SDKA .

Assalammualaikum..
Hmm , hai dan yooo~ Kuikuikui..
Apa khabar? diharap sihat-sihat jelah sebab kalau tak
sihat dah lama tak baca apa yang Faizah update
ni kan. taktahulah plak kalau ade orang yang buat-2 sihat semata-2
nak baca mende yang tak bermanfaat ni hehehehe :)

*Notis:Peperiksaan sedang dijalankan*

Okayy , firstly Faizah nak cakap yang Faizah
hari ni ade hafazan dan bacaan surah yassin di sekolah agama
kulai 2 , kat bukit liki lah senang kata,sape yang tahu tempat ni .. baguslah
senang sket nak citer .. Dan buat kali pertama juga satu ayat hafazan
pun Faizah tak hafal . siket je, tupon kalau pengawas peperiksaan
sebut depan-depan ayat :) huhuhu! teruk tak? Masuk je
pintu pagar sekolah , naik tangga masuk kelas . nama terus dipanggil . turun
pegi dewan ~ lepastu dibuatnye faizah kena hafaz dengan pengawas 
peperiksaan naga kepala tiga. SENTAP! Terus ....

*Sempat lagi kau berposing yer Faizah*


Dalah naga kepala tiga,tengok pon macam nak makan orang!! ape yang 
Faizah  hafal semua blank macam Najwa latif nyanyi lagu kosong~
 dalah  pakai baju warna oren menunjukkan perasaan marah betul :) 
huh!,. nasib betul~ yang kawan Faizah tu dapat dengan pengawas
peperiksaan yg COOL Dalah pakai baju warna biru, celik biji mata ...
apelah nasib~ dalah baru lepas Accident . lepastu kena hafal plak. Ngek betulah.

*Orang sibuk SDKA,dia orang sibuk berposing*

Doakan Faizah lulus tau SDKA! Doa anda amat
Faizah harapkan :) thank you sebab Baca .. tersilap kata
harap dimaafi ^^v

Jumaat, 7 September 2012

Kau Accident Faizah ?

Assalammualaikum..
Terima kasih belogwalking , insyallah
Faizah akan hit balik :) . Hmm, dah lama tak
update belog! sejak update sebelum hari raya tuu
tuptup hari ni update "Accident" ...

Hahaha , gempak die orang bila dengar Faizah accident ..
betul ke minah ni accident? Bila ? kat mane?
macam detective conan .. terlebih detective conan
pun ade.. huhuhu! apa sajelah die orang nie
kalau Faizah accident patah kaki , patah tangan, masuk hospital
Faizah tak update status kat facebook lah sayang :)
Cer tengok ape kite update kat facebook :-

*huhu,tengok-2 siap tunjuk lagi auw*

Memanglah , Faizah accident tapi cuma sket jew. taklah
sampai teruk-teruk gile .. cuma tangan kiri terseliuh,
dengan luka kat bahagian kaki~ cerita die
camnii, lepas balik sekolah kawan faizah
nak beraya kat umah . dah lepas beraya tu sorang
kawan Faizah ni suh antar depan sekolah sbb
ade orang nak jemput die... then Faizah bawaklah
die. mase bawak die tu terus naik bukit.. entah camne die tak pegang
kuat-2 ke ape .. die jatuh terduduk kat bawah.. kononye
Faizah nak toleh belakang lah nak selamatkan die,tpi jalan
bukit tukan kecik so, mse nak patah balik
tu tertekan minyak bebanyak, tu yang terbabas langgar tebing masuk
longkang .. kaki faizah tersepit bawah motor..

*Yang terjatuh terdudu tu yang depan nii belah kanan
bile tengok dari depan, yg belah kiri tuu yang tolong Faizah mase tersepit*

Yang kawan Faizah yg terjatuh tu dah
 nampak camtuu , die calling kawan Faizah 
yang reramai tuu , masetu yang kawan reramai tu
 ade kat umah Faizah .. masetu emak Faizah takde.. keje ~ 
for information my mother is teacher sekolah agama :)
then yang die org pun menjajau cara Faizah. yang
kawan Faizah yang terjatuh tu die dah balik
dulu sebab ade orang jemput die . Faizah
tersepi bawah motor tu lebih kurang 10 minit lah ..
lepas die orang dah jumpe Faizah tu . die orang pun mintak
pertolongan , kebetulan plak ade org lalu.. die jiran Faizah
yang kawan Faizah pun mintak tolong die . die kate sekejap
sebab die nak letak motor. then , lepastu die panggil kawan die
 suh tolong :) .. lepastu die org tolonglah .. lepas dah
angkat motor tu barulah lega kaki ni :)

*Huhu , Die orang dua orglah yang tolong 
yang tujuk pis dengan yang depan air botol uhh*

*Thank you , auu ! sebab tolong aku :) *

Kepada sesiapa yang tolong Faizah tuu
terima kasih bebanyak kayy :) . lagi-2 yang tolong angkat motor
tu .. Brader-brader hebat tuu ,..  apepon
kalau takde korang mungkin da lame kaki aku takde , hahaha :)

*Moral of the story : jangan buat sesuatu benda tanpa kebenaran
ibubapa ,.. tengok ape dah jadi nii . hehehe :)*
Kayy ar Bye lorh!