Jumaat, 30 Mac 2012

Andainya Perempuan Tahu~~





Andainya Perempuan Tahu

Hargailah kehadiran seorang lelaki dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.. Andainya Perempuan Tahu…

- Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).

- Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

- Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

- Kebanyakan lelaki yg nampak `desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)

- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…

- Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

- Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan `flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..

- Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

- Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

- Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Faizah ditag~~




huhuhu~~ inilah kali k-3 Faizah ditag ,, terharu sebab ada gak yg nk tag belog faizah nii~~
orang k-3 yg tag belog faizah nii adelah Sis Syamira ^^ lawa kan belog dea !

Amaran dan syarat-2:

>x boleh tag orang yang sama
>pastikan orang yang ditag tahu
>ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri
>jawab soalan yang diberikan kepada anda
>buat soalan untuk orang yang anda tag

11 perkara tentang diri Faizah:

1.Faizah ada 3 orang adik beradik
2.Faizah suka berblogging dan menyanyi
3.Seorang yang tak suke bende remeh-temeh
4.Kaki facebook(kalau boleh hari-2 nk online)
5.Tak suka budak yang hipokrit,berlagak macho dan sebagainya
6.Seorang yang beria,gila-gila kadang-2 manja siked
7.pelakon yang diminati (i)Shah iskandar (ii)Liyana Jasmay
8.Tak suka haiwan yang dinamakan 'katak'
9.Suka berangan~~
10.Minat baca buku yang jiwan-2 sket
11.Akhir sekali ,, Faizah suke senyun

Soalan yang ditanya ?

1.nama penuh apa? *nama didalam IC/surat beranak*


=Nurfaizah binti Muhammad Nizam


2.minat k-pop x? siapa *kalau ada*


=Nak kata tak minat,minat gak..Entahlah~~


3.subjek kegemaran waktu sekolah?


=Subjek kegemaran Faizah Bahasa inggeris dan matematik


4.tujuan anda berblog?


=Tujuan Faizah berblog adalah untuk meluahkan perasaan


5.2 tempat yang ingin dilawati


=(i)Syurga idaman (ii)China


6.barang yang paling disayangi? kenapa *cite la sikit*


=Bantal busuk kesayangan sebab dea sentiasa menemani Faizah time waktu sedih~~

Hahaha^^ penat Faizah memikir !! best gak kan jawab soalan ~~ okayy terima kasih sebab tag faizah..


Soalan Faizah :

1.Kenapa korang nak jawab soalan nii ?
2.Nama sapa ?
3.Jantina apa?
4.dah couple or single?
5.lelaki idaman or perempuan idaman ?
6.tujuan buad belog?
7.cerita kegemaran?
8.orang yang paling kamuu sayang

Mangsa yang ditag :-

1.Yang lawat belog Faizah
1.Yang Faizah tulis dekat dea nye shoutbox

huhuhuhu~~ jawab jangan tak jawab...

Khamis, 29 Mac 2012

Aduhai , takuut sangat ank kao ilang ?


BRRR --'
Hari nii adalah hari yang paling malang sekali bagi insan yg bergelar FAIZAH
2 IN 1 sekali gus ,, tadi pasal yang entrii kat bawah nii ,, nii entry yang setengah jam kemudian~~
selepas kite tulis entrii nii ,, terdengarlah bunyi telefon..sekali dekat screen telefon terpapar
nama LINDA budak ni lah rakan sekelas kita,, dea ni baik tapi kadang-2 kegedikan dia
yang membuat dea jadi jahat .. lepastu kite telefonlah dea balik ;.. kita orang
dah janji nak tunggu dekat tangga sekolah,,lepastu mak dia 
SEMAK MENYEMAK MENYIBUK NAK MAMPOSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hantar dea sampai sekola,,lepastu yang haslinda 
BENGAP NAK MAMPOSSSSSSSSS!!!
Tak bagi tahu yang dea nak gi umah aku,,lepastu dea tipu mak dea,, dea kata ada kelas tambahanlah
apelah,, padahal dea nak gi uma aku nak buad assigment~~ dah mak dea tunggu sampai dea naik 
atas sekolah,,kebetulan masatu pulak ada budak buat persembahan  dekat sekolah
so dea malu,,,dea ajak aku!!!! bila aku da teman dea ta nak pulak
dah mak dea tunggu ,,, sampai dea naik.... lepatu adeke mak dea tu naik atas
bual-2 dengan mak cik cleaner.. yang mak cik cleaner tuuuu SENGAL GILA~~
boleh cakap camnii:-

Kaorang nak gi mana ni ?????? merayau hea !!!!!
ikut ati aku nak lempan jer makcik cleaner tuuuu~~~~~~~~~~~~~ dahlah tengah frust
tambah lagi dengan macamniiiiiiiii!!!!!!!!!!!! aku memang frust GILA BABI
Kenapa orang dalam dunia niiuiiiii ~~~~~~~~~~~~~~` susah sangat ke nakl faham susah 
hea ,,,????????????????... sori banyak simbol siked sebab tengah frust

SORI~~ KALAU BAHASA KASAR,, SORI SANGAT-2 TADER MOOD HARI NII
SO SIAPA YANG FOLLOW TUU  MUNGKIN ESOK KITA FOLLOW BALIK KAYY :))
DAN HARI NI TADER MOOD NAK BLOGWALKING~~~
HARAP MAKLUM... KORANG ADALAH PENDENGAR SETIA SAYA SEBAB TULAH SAYA TULIS DALAM BELOG~`~~~~

Gaduh dengan akak penjual kantin~~


OMG!!! teruknya faizah sampai kakak kantin pon kau nak sembat~~
 
huhuhu~~ faizah tak pernah nk kurg ajo denan org yg lebih tua , dan faizah
tak kan cari pasal denan org yg ta cari pasal dengan faizah ,, tapi mungkin kali ni faizah
dah tak boleh nak bersabar .. cerita nye seprti dialog di bawah :->

Faizah:Kak saya nak beli sosej dua dan roti satu
kakak kantin:kao ni nak beli apa cakaplah??(sambil menengking)
Faizah:Saya nak beli sosej dua,roti satu~~(sambil menghulurkan duit)
kakak kantin:tak reti nak amik sendiri
Faizah:tahu!!(control mood sambil mnunggu duit baki dipulgkan)
kakak kantin:Kao ni nak ape lagi ? 
Faizah:Duit bakilah MAK CIK!!! (terus belah dengan prasaan bengang dan marah)

Huwaa!huwaa! sape pon tak marah bila di tengking dan di marahi depan semua kakak dan abg-2
di sekola itu~~ selama nii Faizah diam jer!! mungkin memang perangai dea,, tapi bila dah
tahap MENGGILA BABI Faizah pon da tak boleh tahan ,, adakah itu cara melayan pelanggan ,.. dahlah
lembab,,dulu masa faizah kat sekolah rendah .. mak cik kantin kat sana lembut jer tak marah-2
kat sini WATEPAK!! ,. tak pernah tau faizah kurang ajar dengan orang yang lebih
inila adelah baru FIRST TIME!!lepastu da camtu faizah ngadulah dekat kawan-2 faizah,,  semua
kata akak tuu memang kurang ajar~~ada sekali tuu loceng da berbunyi semua
orang pergila kanti ,, lepastu dea halau .. padahal loceng dah berbunyi !! aduh ~~ apalah masalah
kakak kantin tu kan ?? tahulah kite orang ni budak kecik~~

MOOD:FRUST!!!!!!!!!!!!!!!11


Isnin, 26 Mac 2012

Cara membuat perempuan jatuh hati



sebenarnya tips ni agak panjang,, tapi kalau orang bersungguh nak dapat cinta perempuan dea akan baca tips nii.. betoii tak perempuan ?

1.Menjadi pendengar setia si dia

2.Ingat perkara-perkara penting tentang hidupnya. Contohnya: tarikh lahir dia, makanan dan minuman kegemaran si dia, apa yang dia suka, apa yang dia benci, dan lain-lain lagi.

3.Beritahu si dia bahawa anda teringatkan dia. Contohnya, anda boleh katakan pada dia bahawa anda teringatkan si dia apabila terdengar lagu kegemarannya di radio. Atau mungkin juga anda ceritakan mimpi anda bertemu dia.

4.Ringankan mulut untuk memuji dan menghargai si dia.

5.Buat dia tersenyum dan gembira bersama anda.

6.Jangan mengongkong dia. Berikan si dia kebebasan. Biarkan cinta itu datang tanpa dipaksa, nescaya berkekalan cinta itu.

7.Sentiasa berada untuk dia dikala dia memerlukan seseorang. Sama ada dia sedang bersedih atau memerlukan seseorang untuk meluahkan rasa hati dan memahami dia, pastikan anda sentiasa ada untuk dia.



8.Hormati dia dan pastikan dia juga tahu anda mengharapkan sebaliknya.

9.Percaya si dia. Sikap cemburu anda yang tak bertempak hanya akan membuatkan si dia makin menjauhi anda.

10.Berikan ‘surprise’ pada si dia. Mungkin anda boleh memberikan bunga ros atau apa saja untuk membuat hati kecilnya terpegun dengan anda yang pandai mengambil hatinya.

11.Buatkan dia rasa diterima oleh keluarga anda. Pasti si dia akan berasa kekok pada awalnya, tapi si dia pasti akan semakin rapat dengan anda.

12.Buat sesuatu yang anda tidak pernah buat untuk dia. Katakan selama ini anda tak pernah memasak, nak masak telur goring pun tak tahu. Jadi buatkan si dia satu masakan kemudian biar si dia rasa. Katakan anda buat khas untuk dia.

13.Sentiasa jadi seseorang yang ceria di mata dia. Jadilah di mata di seseorang yang bijak menyelesaikan masalah hidup dan sentiasa ceria dalam hidup anda. Masalah bukan lagi sesuatu yang perlu dirisaukan!


14.Sentiasa buat hari yang mendatang ‘special’ dimata dia. Sentiasa membuatkan dia tertunggu-tunggu hari yang anda rancang. Jadi, rajin-rajinkanlah diri anda mengajak dia keluar pada hari-hari tertentu. Tidak semestinya perlu keluar hanya pada hari sabtu dan ahad. Selagi anda rasa perlu keluar, maka keluarlah.

15.Lakukan sesuatu yang tidak perlukan anda mengeluarkan duit. Percayalah, cara ini amat berkesan. Contohnya, mengajak dia keluar berjoging pada waktu petang ataupun berkelah pada hujung minggu. Bukan saja dapat jimatkan duit malahan anda mempunyai lebih banyak masa untuk berbual.

16.Banyakkan bersabar dengan kerenah dia. Jangan jadikan sesuatu yang kecil sebagai masalah besar. Layan dia seperti seorang kanak-kanak yang perlukan lebih kasih sayang dan tunjuk ajar. Ingat, tegur bukan marah!

17.Sentiasa nampak kemas dan macho bersamanya. Mungkin ditempat kerja mahupun dikuliah anda tidak mementingkan penampilan. Tetapi apabila anda keluar bedua dengan dia, berikan penampilan terbaik anda. Buatkan dia bangga apabila keluar dengan anda.

18.Buatkan aktiviti bersama. Ajak dia lakukan sesuatu aktiviti bersama. Walaupun hanya bersiar-siar, ajaklah dia untuk keluar dengan anda. Sekiranya dia menolak tidak mengapa. Yang penting anda telah mencuba.

19.Hantarkan mesej, email mahupun sms ayat-ayat romantik dan manis setiap hari yang mampu membuat dia tersenyum.

20.Masukkan surat cinta secara senyap kedalam handbagnya. Pasti dia akan tersenyum apabila mengetahui dia mempunyai secret admire.

21.Bukakan pintu kereta untuk dia malahan tarik kerusi untuknya sewaktu makan bersama.

22.Tanya pada kawan-kawan anda apakah perangai buruk anda. Perbaiki perangai itu dan pastikan anda tidak lakukan dihadapan dia.

23.Selidik binatang peliharaan yang amat diimpikannya. Kemudian beli haiwan tersebut dan biarkan dia beri nama pada haiwan tersebut. Pasti dia akan sentiasa rapat dengan anda.

24.Elakkan seks menjadi punca anda inginkannya. Sentiasa elakkan bercerita mengenai perkara ini dan jangan buat dia rasa tidak selesa dengan sikap anda yang gila seks.

25.Sentiasa tanya pendapat dia untuk menunjukkan betapa pentingnya dia terhadapa anda.

26.Sentiasa beri semangat pada dia. Sekiranya dia mempunyai hobi baru, maka sokong dan galakkan dia untuk meneruskan hobi dia.

27.Sengaja buat dia rindu anda. Sms dia untuk selama sebulan kemudian anda senyap tiba-tiba. Insyaallah, dia akan mula rindu terhadap anda.

28.Cari tempat yang tenang seperti ditepi pantai atau tempat-tempat yang tidak terlalu bising, kemudian ungkit kembali kisah-kisah lama anda berdua. Bagaimana anda berkenalan dan sebagainya. Jika anda rasa sudah tiba masanya anda melafazkan cinta, ini masa yang terbaik!

29.Ambil foto anda berdua bersama-sama. Sama ada di photobooth atau menggunakan kamera sendiri. Lagipun, tempat-tempat seperti snow world di genting highlands juga ada menawarkan sesi fotografi. Biarkan kenangan manis itu sentiasa hidup.

30.Senyum, tak perlu kata apa-apa. Tapi jangan pula senyum bermakna. Biarkan senyuman anda itu tidak terlalu janggal tetapi nampak manis.

31.Belikan tiket untuk konsert penyanyi yang dia minat ataupun tiket untuk sesuatu yang sukar untuk dibeli.

32. Kurangkan menawan hati dia dengan guna kata-kata, lebihkan perbuatan. Biar si dia tahu anda ikhlas.

33.Jadi lelaki yang sempurna di keluarganya. Berusaha untuk bergaul dengan mereka, bersikap sopan, dan gunakan peluang yang ada untuk mencungkil peribadi si dia.

34.Buatkan kuih yang terisi nota-nota lucu mahupun cinta.

35.Bersikaplah jujur terhadapa diri sendir nescaya dia akan jujur terhadap anda.

36.Percaya pada diri sendiri bahawa dia pasti menjadi milik anda. Pasti bukan mesti!

37. Buat satu puzzle yang mempunyai gambar kenangan manis anda berdua.

38.Jadi diri sendiri, tapi bukan bermakna anda perlu meneruskan perangai-perangai yang anda sendiri tahu buruknya perlakuan tersebut.

39.Sebarkan cerita kepada rakan-rakan anda bahawa anda gila baying terhadap si dia. Sebar..sebar..sebar sampailah ke pengetahuan rakan si dia. Pasti lambat laun dia akan tahu bahawa orang ramai sudah tahu anda cintakan dia.

40.Jangan terlalu serius dengan dia. Tunjukkan juga perangai anda yang mempunyai sifat lembut, mudah mesra dan juga keanak-anakan. Tapi jangan terlalu bersiat childish, perempuan benci lelaki yang tidak matang.


41.Buatkan si dia rasa pintar. Hal ini akan membuatkan dia rasa lebih seksi dan menawan. Tapi jangan pula anda menunjukkan bahawa anda ni bodoh. Jadi pandai-pandailah ye..

42.Sentiasa menjadi ‘guardian angel’ dia. Jangan jadi lembik. Kalau tak mampu nak jadi kuat, macam mana nak jaga orang yang disayang.


43.Buat satu permintaan lagu di radio dan tujukan pada si dia. Tapi pastikan dia dengar.

44.Buat satu blog khas untuk bacaan si dia. Biar si dia tahu perasaan anda.

45.Walaupun member-member kata anda samseng, tapi jadilah seorang permata di mata dia.

46.Buat satu lagu cinta khas ciptaan anda sendiri untuk dia. Kemudian anda nyanyikan lagu cinta tersebut untuk dia.

Jumaat, 23 Mac 2012

Inilah Diri Aku :3

(Sawadikap , peacee ^_^v)

hihihi :3 lama dah tak update blog , rindula dekat korang .. nak peluk boleh ?
(Just joking) .. wah ,, nice tak tajuk nii ?  ngee~~ saja jer
nak buat entrii ni sebab ramai yang tak tahu tentang diri rite sebab dia orang rasa
diri rite ni pelik betoii ker ?? hahaha :D ..

Okayy ni nak cerita lah nii sebenarnya kita nii kadang-2 :-
1.Kolot '_'
2.Gila-gila @_@
3.Manja-manja
4.Gangster
5.Lurus bendul
6.suka guna barang orang
7.suka buad sendiri

Hahaha :)) tak percaya ?  kalau tak percaya datang sch rite ...
tengokla sendiri ,, lagi satu rite memang suka
kacau budak lelaki lagi-2 yang lemau .. memang habis rite kerjakan!!

''Okayy, sorii kalau ada kesilapan yang dibuat ''

Isnin, 19 Mac 2012

Sorii , kalau bahasa tersinggung ~~


Kita sebenarnya nak minta berbanyak-banyak minta maaf kepada
sesiapa jer yang kita ada TER-buat salah ,, kadang-kadang
tu tak perasan rupa-rupanya dea ni mak orang dah ada anak tujuh
boleh TER-cakap macamnii :-

Awak singgah blog kita follow sekati tau !!

huehue~~ sedapnya ayat rite,, tulha kadang-kadang nak cepat copy dan paste
senang jelha..tapi tak sedar rupanya dea ni lebih tua daripada kita..
setelah di selidik latar belakang baru tahu,,menyesal tak berguna..takkanlah tiba-tiba
nak minta maaf plak ? huhuhuhu~~ nobody prefectkan ?

tapi rite memang nak minta maaf sangat sebab kadang-kadang rite tak tahu umur
anda berapa ? dah kawin belum ? masih sekolah ? ada anak ? semua
tu takkan nak tanya ,, so contohnya kalau kita tercakap bahasa yang macamtuu
sori tau ? mungkin bahasa ni yang sepatutnya digunakan =^^

Anda-maksudnya awak,Engkau,kamu
kita-maksudnya saya,aku

Okayy tak ? bahasa nii kira okayylah tu kan ,, okayy lha sekali lagi mohon
maaf atas kesilapan,, yang dibuat~~

Jumaat, 16 Mac 2012

faizah tak pakai shawl =='

konichiwa,(Peace^^V)

hihihi,,tajuk entrii macam tak suka sangat dengan shawl (apekehe ?)
Huehue~~ biasalha just small problem iyer tak ??
sbnarnye bukan tak uke,, tapi tak minat.. sebab mungkin kite 
tak suke bende yg leceh koy -''- ntahlah kita rasa
mungkin ramai gadis yg minat denan shawl ni sume tapi kita tak
berapa minatlah.. mungkin sebab nak nampak terbaikkk
tapi kita lebih suka simple,ringkas mudah dan selamat..  nampak
kawan-kawan pakai :)) tak terniat pun nak pakai
pattutnye cemburu ker apeker?? ni tak ~~

Masatu adoo nasyid kat sch,, satu kelas sume kene masuk
tapi bila kate pki shawl jer trus fade up !! lpstu ckplah denan cikgu
''cikgu boleh tak saya tak masuk''

cikgu pun jawablah:
''awak nii ,, guru besar suruh semua murid masuk!''

Aduyai dah dengar camtu terpaksalah aku dok kat umah depan cermin
testing sana testing sini.. sampai sch.. tula first time
pakai ~~ terbelit batang leher kita hahahah..

Okayylha bye~~ sorii kalau entrii nii ada yg terasa ,, ni ikut pandangan
kitalha.. memang kita lapok siked :D kita sedar !

JUST BE YOURSELF KAYY :p



Selasa, 13 Mac 2012

Belog yang tersenarai di blog list!!!


setelah berkurun abad(berkurun abadlah katakan) ku mencari,,akhirnya jumpa 
gak belog bertuah!! hahaha percaya tak ?? muehehehe~~
best plak aku merantau belog asia tenggara,asia selatan,asia tengah
asia utara(ada asia utara ker ?) penat tau menjelajah kejap-kejap naik motor ,
kejap-kejap naik bot,naik kapal terbang dan akhir sekali naik kereta sorong (BHAHAHA)
sebab minyak habis.. okeh dah habis dah menjelajah kali nii kita singgah 
pulak hea ?? mana tahu suatu hari nanti ,,dea org letak nama
belog anda kat belog list diorang (Apa celop!)  manalha tahu sebab dia orang nii
yang kita rasa terbaik lha :) okayy nilha belog yang tersenarai :

1.Melawat,singgah dan sebagainya :)
1.Mars_Green
2.Cik Yaya
3.Zera eira
4.Hikayat Pahlawan Kucing

2.Pengomment terhebat ._.
1.Yana L

3.Belog yang agak menarik :D
1.Lyssa faizureen
2.Aisyah humaira
3.Aida Liyana

4.Follower yang peramah :))
1.Duni@ D@ku
2.Wana Baik

Hah!! nilha ape macam hebat tak ? pilihan kita wa terbaik!!!!! beb
kalu contohnya korang nak tersenarai
dalam belog list kita korang kenalha sentiasa mengikut pretasi yang
ditetap kan terima kasih :)) okayy lha bye..

Isnin, 12 Mac 2012

Smash - Ada Cinta







SMASH - Ada Cinta Lyrics 

ada cinta yang ku rasakan saat bertatap dalam canda
ada cinta yang kau getarkan saat ku resah dalam harap 
oh indahnya cinta

pernah ku ragu akan sikapmu
tapi mengapa kini semuanya indah
oh resahnya

ada cinta yang ku rasakan saat bertatap dalam canda
ada cinta yang kau getarkan saat ku resah dalam harap 
oh indahnya

pernah ku malu pada hatiku tapi mengapa kini seolah cinta 
(seolah cinta) tlah ku genggam

ada cinta yang ku rasakan saat bertatap dalam canda
ada cinta yang kau getarkan saat ku resah dalam harap 
oh indahnya

Tuhan ku ingin tahu semoga semua ini (segalanya)
bukan hanya rasa, rasaku saja, rasaku sendiri

ada-ada saja dengan apa yang ku rasa
bergetar di dada buatku merana
i got the feeling cause you making me smiling
thinking of you pusing tujuh keliling
ku merasa oh ada cinta

ada cinta yang ku rasakan saat bertatap dalam canda
ada cinta yang kau getarkan saat ku resah dalam harap 
ada cinta yang ku rasakan saat bertatap dalam canda
ada cinta yang kau getarkan saat ku resah dalam harap 
oh indahnya oh indahnya

Jumaat, 9 Mac 2012

yuna terukir di bintang (lirik)






Layan beb~~ terasa macam lagu pattern dulu .. tapi cam menarik kan ,,
nah ameklha dea punya lirik,, enjoyy kayy ..

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Nak tukar nama belog list ! ________


Dah jawab salam ke belum nii,, terpampang kat atas tulis.. tak kan tak nampak ?
 huehue~~ hari nii eppy bangat (sejak bila pandai speaking indon)
sebab ktia punya comment box dah sihat masa hari tuu sakit,, ni dah sihat
so,,anda bolehlah comment yup !! comment bebanyak pun takper
asl janji jangan comment yang menyakitkan hati sudah!! just bagi cadangan,nasihat
jangan comment memperli,,aku memang hotstuff betoii kalu comment memerli
nii ?_? muehehe'' bilalha aku nak citer pasal tajuk entri kat atas uhh
daripada tadi asyik membebel dan trus membebel -..-'

Okayy , nak citerlha nii ,, sebenarnya kita nak tukar nama belog list .. asik-asik
nama belog yang sama jer kan ? kan boring so nak tukarlha kali nii
kita nak tukar ikut pretasi orang yang selalu 
1.Melawat,singgah & sebagainnya(kalu dah singgah tulis kat CBOX)
2.Pengomen terhebat (yang selalu comment belog kita)
3.belog yang agak menarik (sedap mata memandang)
4.Follower yang peramah :) 
Hurmm~~ rasanya tu jer kot -..-' ,, so kalau nak kita letak nama belog
anda ,, cepat-cepat!! kita pilih 10 orang jer,, iyer tak
siapa cepat dia dapat,,
Okey ,, ByeBye :) 
RAJIN-RAJINLAH SELALU MENGOMMENT YER..

Khamis, 8 Mac 2012

(Y) buad kita camnii ?


hari nii hari paling best sebab masing-masing tanak
mengaku kalah ,, last-last aku juga yang kalah sebab cemburu tak
tentu pasal ==' ,, tak sangka ati aku yg keras boleh lembut denan lelaki cam
kao an ? wadeha lha!! tadi kan ,, kat skolah aku memang sengaja nak
bagi kao jeles sebab aku saja duduk sebelah lelaki,,mintak duit lelaki
nasib baik dapat RM10 inggit tau :),,kao penah bagi aku duit
tak pernah ! cakap pun tak pernah ..  tapi kao buad buad buta plak geramnya
aku !! lepatu an :( masa aku nga jalan yang kao pegi pegang 
tangan kawan aku pehal padahal kawan aku tuu jalan sebelah aku ,, depan 
aku pulak tuu nauzubillah :) sabor jelha..padahal masatu kao dah nampak akuu '''
kao memang sengaja kan ? lepastu tak cukup dengantu kao bagi pulak
minah lain amek bekas air yang kao minum EUU!! sejahat-jahat aku pun
adeh maruah tak minum air lelaki except MY FAMILY kayy -..-'
ya allah masatu aku rasa macam nak hentak kepala lutut aku nii kat kao ,, aku
buad siked jer yang kao melebih tu nape ):( tader kerja heah ?? satu hari
tak buad aku sakit hati boleh tak ?? ,, tak per kita boleh buad lagi teruk
siap awak!!hari nii , hari semalam hari awak besok ari kita pulak ...
''ADA UBI,ADA BATAS,ADA HARI KITA BALAS!! ''

Hahahahahaha(ketawa macam org gila) siap awak huehue :)
Bye Bye Bye :)

Rabu, 7 Mac 2012

Hebatlha awak ^_@


Hari nii citer pasal kita jugak sambungan citer mase arituu yang macam
tak boleh blah ._. harii nii lg hebat sebab apa ?? nak tahu tak?
dea berani buad kita jeles.selama nii kita tak pernah jeles
hari ni entah camne ternangis plak depan dea.. kebetulan
masatu  dekad kantin .. Pergh !!! malu syiak..
sume kawan dea tengok ... apalagi muka dah geram+malu
jalan jelha :) lepas tuu,, kan  kita trus tak pandang dea
kita jalan jer !! lepastu sampai lha kelas
kbetulan masatu cikgu ada ,,cikgu cakap camnii "awak nape tak sihat ?"
lepastu ada pulak sorg nii kepoh sangad gi cakap nan cikgu .. aku
apa lagi baling box pencil :) lepastu aku ckaplah 
"mane ade cikgu sakit prut jelha" ..;epastu cikgu
tanyelha " awak bleh amik pekse tak?" aku jawablha "boleh" lepastu
entah camne mood masetu dah reda sikedlha dea gi datang
kelas kita dengan muka yg aku rasa nak bgi 
penampo !! lepastu aku ape lagi saja jerit kuat-kuat
cikgu ada budak nak curik buku saya ,, masatu beg kene letak luar almaklomlah
pekse ,, lepastu dea cepat-cepat cabut !! padan  muka dia
kao inga aku nak kao sangat ker ?? hahaha aku dah malas nak layan kao..
banyak lagi lelaki yang baik ! ingat kao sorang jeker :)
tapi walaupun lelaki banyak kita tetap takkan pernahhhhhhhhh
CINTANCINTUN :)

Walaweyh ,, awak memang hebat,, dan saya lagi hebat ? hebat membuli :)
okayy see you later ._.

Selasa, 6 Mac 2012

Blog kena virus !! bila comment


haha ,, tengok tak ? entrii semalam tuu !! kan kita tuliscamnii
  "TOLONG JANGAN COMMENT"
Sorii bukanya tak bagi komen kayy,,cuma kalo korg contohnya
nak komen gakk ,, saya terpaksa terima risiko yang berat
sebab nanti bila kita buka nanti dea tulis camnii
"The page not exist"
Bukanya sengaja kayy! kita lebih suka orang comment sebab
itu mnunjukkan dia baca kita punya entrii
abis kalu semata-mata nak comment lepastu belog kita rosak kan
susah... bukan korang yang kene tanggung kalu contohnya
korang nak komen ,, komen jer kat shoutbox hea !!
kita tak marah sebab tengok tak yang ada kat bawah sekali
bila time kita buad entrii jer,, nanti kat bawah sekali tulis camnii
"XIE XIE BACA ENTRI,LIKE KALAU SUKA,,COMMENT SEKALI KAYY"
Hah aderkan mana ada kita tak suh comment
entryy kali nii jer yg tulis tak yah comment sebab memang dah kene
virus !! Nak buad camnee tak yahlah nak suh buang 
kotak comment tuu yer :)

Isnin, 5 Mac 2012

Susah sangat ke nak faham ? -.-'


Harii nii mood sepii ,, kenapa susah sangat lelaki nak faham
perempuan ,, kenapa ? susah sangat ke ;( .. bile
perempuan asik tengok, jeling , senyum ,, tu bermakna
dia fall in lovelha with korang ! kenapa susah sangat nak faham ...
adakah perempuan tuu kena cakap depan-depan baru korang faham
asal bengap sangat ,, sepatutnya  lelaki  yg sepatutnya berani
cakap depan-depan betul tak ?? kenapa bende nii sume 
mlecehkan !! aku tak tahu apa lagi yang patut aku buktikan yg aku suka dekat
kau ,, sgla mcm cara aku buad tapi kao buad dono !!
kenapa dengan kao nii ,, dulu kao yang beria sangad ckp nan geng kao
yg kao suka kat akulha ,, lepstu bila aku bg chance ,, kao buad
dono ,, dulu aku tak pernah tengok, pandang kao ,, sebab aku anggap
kao mcm abang aku tapi bila kao cakap nan kawan kao-.-'
aku anggap tu perkara biasa ,, tapi aku tak sangka aku boleh TERSUKA
kao ,, aku tak tahulah kenapa aku boleh jatuh hati denan lelaki
pemalu macam kao nii ?? dahlah !! tapi aku memang minta maaf sebab selama
nii ,, bila aku nampak kao aku lari sebab aku malu ... tapi sekurang kurangnye
aku dah tunjuk tunjuk siked-siked yang aku sayang kao !!
dah lepasnii biarlha selamanya aku lari dari kao,, senang senang jer
kao ,, kao dah buad aku suka kao ,,kao lari dari aku
takperlah mungkin kali nii aku jumpa kao dah hari berikutnya aku jalani 
idup sepeti biasa !! byebyebye

MY ONLINE DIARY!! SO SHUT UP YOUR MOUTH
AFTER YOU READ MY DIARY!!

TOLONG JANGAN COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahad, 4 Mac 2012

23 Petanda Cinta Lelaki Setia.




1.Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2.Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3.Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4.Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.

5.Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6.Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.

7.Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

8.Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9.Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

10.Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11.Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12.Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

13.Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14.Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15.Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

16.Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

17.Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.

18.Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

19.Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun

20.dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

21.Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

22.Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

23.Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Sabtu, 3 Mac 2012

Klangit - Sesal Mendua (LIRIK)



*Tutup SCM Music kalau nak on video kay*


Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Jumaat, 2 Mac 2012

30 Perwatakan Wanita



Hihihi ,, cam best jer tajuk entry nii memglha best iyer tak ? nah bacalah !! :

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan- lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Hebat tak perempuan ? eah,, biasa tulha pentingya ada perempuan dlm dunia nii ._.

Khamis, 1 Mac 2012

Bisikan Cinta Pertama





Cinta itu berbisik
Menggamit setia sebuah kasih abadi
Bertaut dalam sudut hati

Yang jauhnya sukar aku jangkau
Aku terpesona dengan ciptaan Ilahi
Sebentar aku hilang dalam lamunan
Tersentak aku hiba
Terkilan rasa dihati
Saat tersedar aku dilamun
Keindahan bisikan cinta

Adakah dosa bagiku Ya Allah?
Aku dibuai pesona wajahnya
Terdetik kesal saat khilaf
Membuka mata
Namun gelora jiwa ini terus membadai
Membawa helaian cinta
Yang aku sendiri tidak memahami kebenarannya.

Ya Allah
Andai cinta ini anugerahmu
Andai cinta ini bisikan darimu
Andai cinta ini milikku
Peliharalah hati ku dan hatinya
Agar cinta ini bersemi
Di atas landasan Perjuangan islam

Ya Allah
Aku redha mencinta
Dan dicintai
Jika ini ketentuan Ilahi
Akan ku simpan bisik hati ini
Sehingga harinya terpatri
Dua jiwa bersemi

REFER:MAKLUMAT LANJUT