Isnin, 12 November 2012

Happy Holiday!

Assalammualaikum....~
Peaceee kawan^^v . macamne cuti ? okay ?
ke boring sampai nak matii ? hihi :) biaselah hidup bile
sek kata nak cuti bile cuti kate nak sek..  tapi
apepon kite perlu bersyukur~Cuti sekolah nii tak pegi memane
ker..? *aduh,banyak betul soalan nk ditanye* okayy sebelum
banyak lagi yang nak dicakapkan Faizah nak cakap sikit, kalu dah follow belog
nii , tolong jgn lupa letak link kat cbox,kalu tak letak camne nak
hitback.. nanti tak memasal menagis berlagu kang? sebab Faizah
tak follow^^v
.................................................................................................

Sammbung balik cerita tdi, sebenranya best cutii sek
nii , tpi best bagi yg pandai memfaatkan mase jelah.... bagi Faizah
perjuangan belum habis l, sebab pekse SDKA belum habis..
cutii sek ni Faizah pekse so,bukulah tatapan nye..
Faizah update belog pun sebab nak luangkan mse sikit.. lgi satu 
belog nii dah lame tak update~

Kayy ar bye :)

Sabtu, 8 September 2012

Hari ini SDKA .

Assalammualaikum..
Hmm , hai dan yooo~ Kuikuikui..
Apa khabar? diharap sihat-sihat jelah sebab kalau tak
sihat dah lama tak baca apa yang Faizah update
ni kan. taktahulah plak kalau ade orang yang buat-2 sihat semata-2
nak baca mende yang tak bermanfaat ni hehehehe :)

*Notis:Peperiksaan sedang dijalankan*

Okayy , firstly Faizah nak cakap yang Faizah
hari ni ade hafazan dan bacaan surah yassin di sekolah agama
kulai 2 , kat bukit liki lah senang kata,sape yang tahu tempat ni .. baguslah
senang sket nak citer .. Dan buat kali pertama juga satu ayat hafazan
pun Faizah tak hafal . siket je, tupon kalau pengawas peperiksaan
sebut depan-depan ayat :) huhuhu! teruk tak? Masuk je
pintu pagar sekolah , naik tangga masuk kelas . nama terus dipanggil . turun
pegi dewan ~ lepastu dibuatnye faizah kena hafaz dengan pengawas 
peperiksaan naga kepala tiga. SENTAP! Terus ....

*Sempat lagi kau berposing yer Faizah*


Dalah naga kepala tiga,tengok pon macam nak makan orang!! ape yang 
Faizah  hafal semua blank macam Najwa latif nyanyi lagu kosong~
 dalah  pakai baju warna oren menunjukkan perasaan marah betul :) 
huh!,. nasib betul~ yang kawan Faizah tu dapat dengan pengawas
peperiksaan yg COOL Dalah pakai baju warna biru, celik biji mata ...
apelah nasib~ dalah baru lepas Accident . lepastu kena hafal plak. Ngek betulah.

*Orang sibuk SDKA,dia orang sibuk berposing*

Doakan Faizah lulus tau SDKA! Doa anda amat
Faizah harapkan :) thank you sebab Baca .. tersilap kata
harap dimaafi ^^v

Jumaat, 7 September 2012

Kau Accident Faizah ?

Assalammualaikum..
Terima kasih belogwalking , insyallah
Faizah akan hit balik :) . Hmm, dah lama tak
update belog! sejak update sebelum hari raya tuu
tuptup hari ni update "Accident" ...

Hahaha , gempak die orang bila dengar Faizah accident ..
betul ke minah ni accident? Bila ? kat mane?
macam detective conan .. terlebih detective conan
pun ade.. huhuhu! apa sajelah die orang nie
kalau Faizah accident patah kaki , patah tangan, masuk hospital
Faizah tak update status kat facebook lah sayang :)
Cer tengok ape kite update kat facebook :-

*huhu,tengok-2 siap tunjuk lagi auw*

Memanglah , Faizah accident tapi cuma sket jew. taklah
sampai teruk-teruk gile .. cuma tangan kiri terseliuh,
dengan luka kat bahagian kaki~ cerita die
camnii, lepas balik sekolah kawan faizah
nak beraya kat umah . dah lepas beraya tu sorang
kawan Faizah ni suh antar depan sekolah sbb
ade orang nak jemput die... then Faizah bawaklah
die. mase bawak die tu terus naik bukit.. entah camne die tak pegang
kuat-2 ke ape .. die jatuh terduduk kat bawah.. kononye
Faizah nak toleh belakang lah nak selamatkan die,tpi jalan
bukit tukan kecik so, mse nak patah balik
tu tertekan minyak bebanyak, tu yang terbabas langgar tebing masuk
longkang .. kaki faizah tersepit bawah motor..

*Yang terjatuh terdudu tu yang depan nii belah kanan
bile tengok dari depan, yg belah kiri tuu yang tolong Faizah mase tersepit*

Yang kawan Faizah yg terjatuh tu dah
 nampak camtuu , die calling kawan Faizah 
yang reramai tuu , masetu yang kawan reramai tu
 ade kat umah Faizah .. masetu emak Faizah takde.. keje ~ 
for information my mother is teacher sekolah agama :)
then yang die org pun menjajau cara Faizah. yang
kawan Faizah yang terjatuh tu die dah balik
dulu sebab ade orang jemput die . Faizah
tersepi bawah motor tu lebih kurang 10 minit lah ..
lepas die orang dah jumpe Faizah tu . die orang pun mintak
pertolongan , kebetulan plak ade org lalu.. die jiran Faizah
yang kawan Faizah pun mintak tolong die . die kate sekejap
sebab die nak letak motor. then , lepastu die panggil kawan die
 suh tolong :) .. lepastu die org tolonglah .. lepas dah
angkat motor tu barulah lega kaki ni :)

*Huhu , Die orang dua orglah yang tolong 
yang tujuk pis dengan yang depan air botol uhh*

*Thank you , auu ! sebab tolong aku :) *

Kepada sesiapa yang tolong Faizah tuu
terima kasih bebanyak kayy :) . lagi-2 yang tolong angkat motor
tu .. Brader-brader hebat tuu ,..  apepon
kalau takde korang mungkin da lame kaki aku takde , hahaha :)

*Moral of the story : jangan buat sesuatu benda tanpa kebenaran
ibubapa ,.. tengok ape dah jadi nii . hehehe :)*
Kayy ar Bye lorh!





Jumaat, 17 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri ♥

Assalammualaikum :) .
Terima kerana sudi baca entrii yang tak mengiurkan
ini . Diharapkan selepas membaca entrii ni anda
sudi memaafkan kesalahan yang saya telah buat .. Faizah
tidak lari dari kesilapan . "I'm Not perfect" .




Apepon Faizah nak tujukan entrii ni buat :-

>Ahli keluarga 
>Kawan terdekat
>Kawan gegaduh
>Pakcik & Makcik
>Follower kesayangan
>Yang sudi singgah belog ni
>Abang & Kakak senior kat sekolah SMKSI
>Cikgu Yang tercinta
>Sume orang yang tercinta dan orang paling Faizah sayang
dan cintai :)

Ucapan Faizah :---------------------->

Faizah Nak mintak beribu-beriban , berjuta-berjuti
kemaafan jikalau Faizah ada terkasar bahasa , tercuit,termakan,
terkutok,terskodeng,terbambu,terbelasah,terkencing,terngompat,
terbaik,terguna pakai korang punya barang,termemarah,
dan semua yang TER- tu harap dimaafkan
kepada Follower Faizah kekadang entrii Faizah ni ade kekata
yang tak menyenangkan ialah Faizah baru meminatkan
diri dalam bidang membelog :) . Walaupon
Faizah dah dua tahun membelog nii
Tapi Faizah tak tahu acane nak mengambil hati para
pemblogging :) Tapi sejujurnya sepanjang
Faizah memblog nii semua para pemblogging sume bebaik
tak kira lain jantina semua senang berganding bahu
dengan Faizah ...
Faizah sayang korang nah muah setepek ♥

Okayylah kepada mama,mami,umi dan ayah,abah,papa
Faizah nak mintak maaf kalau termelawan , halalkan makan minum
Faizah :3 .. Kepada kawan Faizah
Faizah Love you sampai mati :) .beb ,aku nak mintak
maaf kekadang gua terejek lu kuraplah,sotonglah,pabendelah.tapi lu
tetap spotting lah nenek . aku nak mintak maaf kepada korang
nanti datanglah beraya umah aku . hihihi . nanti aku bagi offer 
kuih raya yang aku buat kayy 

Hmmmm , okayylah kepada semua
umat islam , Faizah ucapkan
selamat menyambut hari raya aidilfitri maaf zahir dan
batin . We Love Malaysia!!!!
Jangan lupa datang umah tau .. Sayang korang :)

Rabu, 15 Ogos 2012

Sakit Hati

Assalammuualaikum ..
Sebelum tuu siapa rasa entrii ni macam
menyusahkan dan rasa tak puas hati
lebih baik tak payah bacalah kerana ini akan
menambah rasa benci didalam hati !~ hahahaha
sebelum tu nak ketawa puas-2 dulu..sebelum taip mende
yang membuatkan minda nak berhari raya tuu
*kosong,kosong,kosong..* 
dan perasaaan benci mengamit hati yang memang
dah sakit ni !!

Bermula lah cerita 1 hari sekolah 
dan besok cutii , holiday rayalah katakan .. 
ingatkan last-2 sekolah esok cuti.. happy lah kan ? tapi
kenapa ade je jembalang yang mengacau . tak puas
hati ker selama ni dah bagi kerja sekolah
yang melambak nak 
"MAMPOS DAN TERMAMPOS"
hahahahahahahaha :)... asal tak puas hati lagi!
kerja kau dalah banyak bukan siket.. lepastu hari ni bagi 
kerja esok hantar.. Macam tak _____ plak an? kalau
kao nak tahu kao ajar memey satu habuk pun aku
tak faham.. memey aku tak faham ..
aku selama ni Faham pun sebab aku mintak
kawan aku ajar .. Hati aku memang dah limited angry
bird .. Pakal je , walaupun kao dah buat camtuu
aku tetap respect kao , aku tetap hormat kao
sebab aku taknak jadi ____________ yang kurang
ajar .. tapi apakandaya aku hanya manusia biasa yang
tidak lari kesilapan .. kalau kao betul-2 menci sangat dengan
aku .. lebih baik aku pindah kelas dari sesi pagi ke petang
itu adalah yang terbaik untuk aku daripada aku membenci 
dan dibenci oleh _____ ..

Sekian terima kasih :)

Isnin, 13 Ogos 2012

Hello To Everyone ~

Assalammualaikum !~
Hai and Hoii , kepada semua pemblogger
yang sibuk Belogwalking tak henti-2 .. harap happy
lah :) semoge belogwalking pada bulan ramadhan
penuh barakah ini membawa banyak follower
menjengah ,.. hihihi . Faizah pun berharap
begitu juga setelah sekian lame Memprivate belog sebab
nak tukar Pink Mind sket , hahaha ..

Hari nie Faizah dah Open untuk orang awam.
Selain private belog ni sebab diedit ade
lagi satu ,,sebab penyakit hati belum sembuh sepenuhnye
tiap-2 hari aje je masalah menimpa . Normal lah kan
dah name kehidupan takkan takde masalah  iyer tak? Apepon
lepas nie . memang harapan nak mengeBOOM wall
group belog untuk mempromosi belog yang
sunyi menyepi entah menghilang ke mane :) Haha (Loyar buruk)
Okayylah . sebelum menjadikan kekata nie habis
dan tak tahu bila nak update lagi ~ Faizah
nak cakap yang Faizah rindu nak 
belogwalkin (itu je kao nak cakap faizah)

Hmmmmm , takda pape lagi nak cakao
Okayylha Bye :)

Khamis, 26 Julai 2012

Hari Yang Menggila

Assalammualaikum ,,,...
Hmm , selamat berpuasa kepasa semua umat 
islam yang berada dimuka bumi allah ini :)
Saya Bangga menjadi umat islam ~

Terima kasih kepada sesiapa yang telah follow 
belog nie . dan Faizah mungkin dah follow balik :) .
 Yang Faizah tak follow tu tak sempat-2..
Almaklomlah puasa taklarat nak Walking belog hehehe :) 
Ni pun baru Faizah nak update belog ^^v ..

Ni nak story pasal hari nie lah ..
Harii nie puasa *tahulah* tapi hari nielah yang Faizah
BADMOOD!!! Gegila ~ Asal ntah harii
nie sume yg Faizah buat sume tak kene .. sume cam
''BAFABIFI'' cikgu pun satu .  dah tau bulan
puasa bagilah kerja siked nie macam sedozen
plak ! kao ingat aku nie hape ? cuba kalau kao engkau 
ngajar kite orang buat tak faham ! lepastu kao tanye
faham tak? Aq jwab X faham ! apa kao
rasa nak marah kan ? sebab asyik kene ulang jew!!
lagi satu pasal sorang cikgu nie dahlah
tiap kali masuk kelas aku jew asyik nak memekik
macam orang gila ~ aku tahulah kao tak
sama kaum nan aku . dan aku hormat kao
tapi bila aq buat baik lepastu kao nk memarah aku
memang aku nk baling taiklah . kao Pikir aku nk
sangat ke ,, belajar denan kao ! banyak lagi cikgulah dlm
dunia nie .. selama nie , aq tak pernah sesekali
''EJEK , KUTUK , BUAT BAFABIFI''
Tapi bila dan acani kao ingat aku nie hapa ?..
sume budak kelas aku memg tak suka kao
ajar .. selame nie bile die orang ejek aq bela kao
tapi bile dah kene pada aq .. memang membabilah
aku buat kan ? .. 

Memg salah cara Faizah nie sebb kutok cikgu tapi
ape buleh buat dah sakit ati sume keluar
iyerr tak? tapi apepon jangan  contohi
sikap ini . setiap pelajar
perlu menghormati guru .. kerana guru adalah
ibubapa kedua kite semasa disekolah..

''HORMATILAH GURU''

Jumaat, 20 Julai 2012

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak ♥

Assalammualaikum ....


Peaceee^^ Salam Ramadhan :)
Sempena Bulan Ramadhan yg Barakah ini
Faizah nak ucapkan Selamat berpuasa
kepada semua umat islam.. Kepada kawan
yg terdekat Faizah nak memohon bebanyak
keampunan~ I'm Not perfect :3
Faizah hanya manusia biasa..

Dan kepada yg Kekaki-2 mercun
 bawak-bawaklahbertaubat nyee :) 
Ramadhan bulan muliabukan bulan 
MENGEBOOM!
Haha , okayylah semoga Ramadhan kali ini
membawa sejuta keinsafan kepada semua

Lupe plak! Sembahyang terawih jangan lupa ea?
he3 ----:------


Okayylah,Bye :) Salam Ramadhan untuk semua ^^v



Jumaat, 29 Jun 2012

Jgn bermain dengan api -.-

Korang sihat? harap sihat -2 belaka~
sebelum citer pasal api nie.Faizah ado satu permintaan
cube senyum , sampai nmpak gigi :D
Hehe , comel lah korang .(LOL)..sebab ape
Faizah suh senyum sebab bilee bace entrii
ni , mungking ade akn mengamatinye sampai terlupe
hendak senyum!! Haha :) terdapat kegilaan
di sini ^_^


Api , anda semua tahu api ini sangat merbahaye~
betul tak ? tapi ramai jugek orang yg bermain denan 
api .. sedangkan die org tahu api sangat bahaye
sekarang  nie bukan  nk citer pasal api tapi citer pasal manusia ,
 Manusia yang suke berdendam~ Macam Faizah!!
Orang yang suke berdendam nie,memg akn lakukan 
apee saje untuk mmbalas dendam mereka.. 
Die org tak kire samade berisiko atau tak!
dan ingat orang yang berdendam nie ade seribu
akal licik untuk membalas dendam mereka~



Pernah tengok tak ? drama -2 kat Tv ..
macmtulah lebih kurang~ He3 . Faizah
terlampau layan sgt drama -2 nie!! So , Faizah
nasihatkan janganlah memaki hamon
ke apeke , org yg uke berdendam nie~ nanti termkn
diri :-*
kesimpulanye :- jangan bermain denan api :) he3

SENYUM SELALU ;)




Jumaat, 22 Jun 2012

Cinta Itu Buta x_x

Haii , Happy Peace ;)
Sebelum mula membaca , jawab salam dulu
he3 . Takut terlupe! Okayla
sebenrnye Faizah da lame tak update
ntahla rasa cam malas jew tapi ,
harii nie rase tringin nak update tulah sebab
buat entrii nie~Faizah buat entrii
nie pun rase cam pelik asl lah
bebanyak tajuk , tajuk nie plak yang muncul
tapi ape -2 pon tak nak cerite panjang
kitee mulakan Okayyy...


sebenarnya cinta itu indah kalau kitee jaga dia
dengan baik , dan dia akn salah jika kita salah digunakn.
Cinta juga tidak megira usia dan rupe..
Cinta membuatkan kite rasa tak hidup dalam
dunia yang nyata ..
sebab itulah kite rase mcm hidup di dalam dunia
sendiri betul tak? tiap -2 hari berkhayal
esok aku nak buat ape ha3. Faizah
citer ni cam faizah plak yg merase.........
Faizah hanye menceritakan saje~


So , hargailah cinta dan jaangan pernah mensia-siakan
orang yang pernah sayangi , tak kira sama ade
BF/GF , adik bradik , keluarge , ibubapa
kawan -2 kerana die org juge adalah cinta kite :)

Love is _____________

sambung -2 , Ha3 .. Happy always :)




Sabtu, 16 Jun 2012

Kajian Doktor cinta ^^v.


Peacee ^^v . Dah lame Faizah tak belog
walking . Bilee nak belog walking jee  :3 , tringat 
homework. He3 :) budak sek biaselah kan ? sis~
Tapi kekadang tuu mane yg Faizah sempat  BW , Faizah
follow~ sume entrii Sis nan brader sume Faizah
bace , ade yang gempak . ade yg comel -2 , ade yg Hate
dan memacam lagilah . Ikut mood la kan ? samelah kitee
tapi kebanyakan belog sis . Entrii sume cecomel~
he3 , suweeeet titu 6_^v

sekarang nie Faizah sedang menjalankan kajian 
tentang ''kekasih-masih'' sebab adee sorg kawan Faizah
suruh Faizah bagi tipss kat die camnee 
nak dekati LELAKI~ , Iyerlah Faizah nie kan
''DOKTOR CINTA :3''
He3 , takda lah ~ gegurau jew. Faizah nie kan
suke menolong . Tapi nak mintak tollong
kene bersyarat betoi tak? takda syarat No KAJIAN!!
Okayy lha bye bye~

Happy blogging , Happy Always ^^v .

Jumaat, 15 Jun 2012

Sinopsis Telenovela : Mara Clara



Hai , heii , hoii . da lame Faizah tak update . Hari nie tergerak plak nak update he3. Sebenrnye Faizah tak minat sangat tengok citer-citer nie tapi dah tertengok skali mesti nak tengok sampai habis okeehla ini ade sinopsis cerite nie~















Kisah Mara Cara menceritakan tentang dua orang gadis yang telah tertukar setelah dilahirkan dalam sebuah rumah sakit yang sama. Mara yang dibesarkan dalam sebuah keluarga yang miskin. Namun Mara merupakan seorang gadis manis yang cerdik sementara seorang lagi yang bernama Clara dibesarkan dalam sebuah keluarga yang kaya. Clara juga adalah gadis yang juga cerdik, manis tetapi manja. Kedua-dua mereka pergi ke sekolah yang sama di mana mereka telah bertemu dan menjadi sahabat rapat. Tetapi Clara beranggapan bahawa Mara ingin menjadi temannya kerana ingin merampas semua yang dimilikinya. Clara mulai benci Mara dan dia sentiasa mencari peluang untuk menyeksa Mara hingga membuat hidupnya merana. Apakah Mara dan Clara akan mendapat tahu siapa diri mereka yang sebenar? Semuanya terjawab dalam Telenovela Mara Clara yang disiarkan setiap hari Isnin - Khamis jam 3.00 petang di TV3.

Nak temgok lebih mendalam layarilah sendiri he3 , okayla bye :)

Sabtu, 2 Jun 2012

Blog nie bermuka baru ^_^v !


Wewiit , warnee purplee lha :) . Haha ^^v ~


*Nampak tak , Nampak tak? hehe . Header tuu cantek kan?*

*yoo ! peace ^^v . Faizah edit sendiri tau!"


Hai , dah jawab salam ke belum nie ? OK . Waalaikummussalam.
Da lame dah belog nie diprivatee kan . atas sebab dalam
pengeditan . perasan tak banyak perubahan yg
telah berlaku . Haha :) cantek tak? cantek tak? .. muehee,muehhee
jawablah! Sebenarnye belog nie adee macam - macam
tutorial yang diambil dari pelbagai belog
yang TIPTOP dan MANTOP~
Antaranyeee :-
'
'
Banyakla . tapi satu-satunye orang yang menjadi rujukan
Faizah ialah ini---->Tekan-Tekan
satu jer yang Faizah tak tukar! teka ape dea?
Haha :) lambatlah korang jawab jawapanye ialah

Faizah tak tukar lagu :) . Lagu niee adalah lagu
daripada OST Seindah Sakura dinyanyikan oleeh :-
Mafa dan Ronie . Tajuk dea:- Buatku Disana

Silalah search di youtube , dengar sampai telinga berasap pun
takpa : / . Hehehehe :)

Happy blogging , Happy always

Selasa, 29 Mei 2012

Hot di dunia semata-semata ~


Hai , Hey , Hoi . Peacee ^^v ~
Ada perasan tak entrii di atas . Kekadang tuu rasa cam
tak nak buat , takut menyinggung perasaan . tapi
ape bolee buat ? takda idea lagi . Tu yang
Faizah buat entrii nie . sape yang tersinggung tuu
minta maaf lah bebanyak . Faizah tidak perfect :) Happy always!

Hot nie kebiasaanye digelarkan pada budak yang
glamour. Kebiasaanye budak yang cantek-2 , pandai , kaya dan memacam
lagila ^_^v . Seperti :-

*Sorii , siape punye ayt terprint screen nie . he3 ,jgn mrh auww~
dan tengok berape org like dea punye status*

*cube tengok twitter follower dea , ramai tak?*

Yang d printscreen nie , adelah contoh semate-2 . 
jangan nak percaye betul-2 . tapi ini
jugee adalah contoh HOT!!!! okayylah di sini juge ade
contoh pepatah :)

Hot di facebook kerana like ,

Hot di twitter kerana follower,

Hot di rumah kerana takda kipas,

Hot di akhirat kerana dosa .

Jangan marah -2 , 
hanye suke-2 buat entrii nie ,
kepadee yg terase Faizah mintak maaf sangat-2
bukan Faizah nak buat korang sakit hati
tapi hanye untuk perbahasan~
semate-2 . Okayylah :)

Happy Blogging , Happy always ^_^v~



Jumaat, 25 Mei 2012

Prempuan cepat perasan~



Toing,toing,toing kembali jugee mengupdate 
entrii.Ingtkan tak kan kembali ^^v .Ha3 tepuk tangan
untuk Faizah ~ kerana kembali dengan topik yang
menarik!! :* . Kidding sesajeee-2 ...

Da lame tak mengupdate~ yelah sibok
denan Peperiksaan.Macam-2 nak dibuat sampai tak cukup
tangan. tapi ape-2 pon .Kini aku bangkit
membuktikan yg ku x sakit Lalala~ . He3. menyanyi
plak dea!! 


*Tekan Untuk Tumbesaran*


Ouh kayylah, meh kitee start perbicarann
denan tajuk entrii di atas.Apee yg anda dapat
pastikan kesimpulanye? kesimpulanye
memang realiti,tak yah cakap org laen diri Faizah pun same
Tapi memang betul kan? perempuan bile
lelaki pandang jew. dah anggap lelaki tuu uke at dea~.
sebab tulah perempuan dipanggil SS .Tapi adee segelintir 
perempuan yg tak Cept perasan . Itu memang
perempuan yg Coool lah, bagi Sweet
dekat dea :8 . Ha3 jgn marah Cik Adik
manis @_@. Dan ini jugee berlaku pada kawan
Faizah~!~ tulah Faizah  cepat-2 buat entrii nie.... he3 ..
Jangan marah tau!!! .Ok la bye ^_^v
-F@!z@#-



Jumaat, 18 Mei 2012

Sarangheo stalkers~



Peaceee, sarangheo guys ^_^v.


Huhuhu~ da lame tak updatee belog rase dah sebulan
kot ._. , link pungg Faizah da tukar , sume Faizah
dah tukar sebab terlampau banyak
 kontroversi (eceeeceh kontroversilah sgt).lg satu
asyik-2 X dee mood , keje sch pun berlambak 
bagai nak mati x_x , camnee nak updateee
ni pun mood dah okayy sikeed tulah yang faizah Boom
semua group belog wakawakawaka~ sebnrnye bulan nii
Faizah Exam . tapi nak tenangkan fikiran..
sehari suntuk menghadap buku!!
harii nii berazam nak updatee belog`~ yerlah mane
 x nya x satu.satu lg masalah timbul ,
 otak pun jalan dah mereng..asyik-2 
terjatuh jer jalan .. sebab tulahh jadi camniii &)..

Sebenarnya tak tahu nak cakap apee lgi , Faizah
nieee jew kot yang Faizah nak taip, otak pun dah X de ideal
lgi satu x de mood~~ okayyy lha
'
'
'
'
Byeee , doakan Faizah (Budak beria) berjaya tau~~

Ahad, 6 Mei 2012

Kaki Faceebookers!




Peaceeeee ^_^v !

Hari nii hari ahad kan ? cuacee detatt sini hujan ,
sejuk sedap tido~~ Haha tido jew tahu! Hari ni tak tahula
nak updateee pasal apoo? tapi yg pasti bende yg coool
lah sebab dah namee pon hujan . kihkihkih . Lek ah der!

Ceritee apee erk? tak tahulah nak citerr apee , citer pasal
sekolah , boringg asyik ceritee pasal OWNER BELOG jew~~
Okayy la ceritee tentang Facebook lah , facebook sebenrnyee
banyak kebaikan dam jugee terlampau banyak-2 keburukan
betuullll ark??  Log In Facebook jeww dah kluar memacam
hamunan , cacian , makian .. bergaduh ~ siap post
gamboo nk menunjukkan buktii!! sebenarnya kalu kitee pandai
menggunakan MUKA BUKU nii , beliau akan jadi baik 
tapi kalu dah tersalah gune buruk padah nya

kalu untuk post LINK BELOG takperlah .hehehe. 
Ni  setiap 2 minit tak sampai 2 minit updatee status..
iyerlaaa BUDAK HOT . tak sampai 1 miniy 100 org dah likee
betoiii ark! Faizah bukan jeleasee tak jeleasee pon , sebab
api nerake lagi hottt betul tak ? nak hot sangat masuk apii nerakee

Okayyylah Faizah tak nak cakap banyak , Faizah ni pon
bukan baik sangat nak komeenn-komeeen ni , silap
silap ari bulan burokk padah nyeew~~

okayylah the moral of the story:
Jangan terlamapu banyak sangat update status itu sebenarnya akan
menjadikan seseorang itu akan leka~~

Isnin, 30 April 2012

♥ ANDAI LELAKI TAHU ♥



♥ ANDAI LELAKI TAHU ♥


Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

♥ SEMOGA BERMANFAAT ♥

Hak cipta adalah milik Allah SWT semata. Hak kita sebagai manusia adalah berlumba-lumba menyebarluaskan kata-kata kebaikan kepada seluruh umat manusia.

Sungguh bahagia insan yang telah menemukan cinta sejatinya.. ibarat tasbih & benang pengikatnya. terajut menjadi satu untaian yang selalu disentuh satu demi satu oleh insan mulia yang bibirnya basah akan cinta kepada tuhanNya


Semoga tulisan sederhana ini bermanfaat bagi Anda. Mohon maaf bila ada kata-kata yang kurang berkenan.
 
'
'
'
'
Copy And Paste~

Sabtu, 28 April 2012

Penat aku tunggu ^_____^


peacee^^^ love :3

woiitttt , semua pe kabo? sihat , faizah sihat-2 jewp , sbnrnye Faizah bru leps
abis merentas desa nii :* blik jew rumah mandi manda trus online .. tergerak
plak--->nk update entrii~~ almaklomlah org nga mereng bru blik merentas desa
penat seeeyh!!!! 5 KM bayangkan ... aduuhhh,penat shiallll^^^^

sebenarnya tdi Faizah dah abis larian trus pergi kantin , ingatkan abg yg Faizah
minat tu adee , so nak berkenalan la nan dea , lpstu kbtulan budak-2 nii ajak tunggu
dekat jln masuk budak-2 larian , so tunggu jelah .. tunggu punye tunggu punye tunggu
samapi setengah jam , takder pon abang tuu masuk kbtulan padee wktu yg samee
budak-2 ni pun nk kenal dekat abang tuuu , aduuuhhh potong stimmlah
dea org nii :) lpstu tetibee jer bunyi annoucement berbunyi
seperti berikut:-----------
'
'
'
'
''Kepadee semua pelajar ______ sila masuk kedalam dewan
sekarang jugee''

yg budak-2 ni trus tarik Faizah suh masuk, Faizah suh dea org msuk dulu tpi
dea org taknak .. lpstu terpaksee lah ikuut ckp dea org
smbil dekat dlm dewan tuuu tercari-2 tau mnela abang tuu ,, carik punyela crik
hampeeeeh , buad sakit matee gua jew .. batang hidung pun taknampak
sebenarnye dea rumah warnee Merah . faizah pulak rumah wrne Hijau so
terpakseelah berlakon jdi rumah merah kejap sebab nk crik dea , mula-2
Faizah ingatkan dea duduk belakan sebab tulha x nmpak
rupeeeee-2 nye cam shiallllllll '-' ko tak datang ''bang'' cam shialll
jew koo nii ea ,, membuatkan aku berputus asee tahuu ?? penat bodo  Datang
sch punye bersemangat ingatkan kao datng~~~

hahaha okayyylah itu sajeee untuk arii niii :)
aku doakan kao bang SPM dpt terbaikkkk!! walaupun aq tunggu kau 
cam shialll , kao tetep lbih tua dri aku

-f@!z@#-

Jumaat, 27 April 2012

Nak jadi adik bolee tak ?


Peace^^^ sawadikap ~

gulp,gulp tertelan air liur tengok tajuk entrii nii :) adee segelintir yg ckp
camnii :- 

betoii ker dea nii? Ayat entrii menggedik menyampah plak:3

pehal tak percaye ? wkwkwkwk ._.  Ehem-2 buat sekian lamenye
kitee telah bangkit drpade depa yg buat hati kitee sakit~~ kini aku bangkit
membuktikan yg ku tak sakit lalalala~~ aduuhh menyanyi plak daah
okayy lah nk mulalah nii :)) ceritenya camnii .. gua ni adee minat sorang
brader nii at sch . tapi gua minat secara rahsia ,, gua tak nak jadi cam orang
gedik ,, tpi sblum nii sebelum gua minat dea , takder orang pon yg
minat tapi bila kitee dah minat tiba-2 adee minah sengal menyemak bolee
dea minx permohonan siap denan ayat dea yg terpowerlah katekan 
sprtii berikuut:------------->

Nak jadi adik bolee tak ?kitee tak pernah rasee ade abang!

Amboiii , ayat dea mengancam shialll , aku pon takda abang tapi
tak sekecoh kao lah babee , ayoyooo segedik-2 aku pun takda camnii
kay ~~~ hohohohoho sebenrnyee jeles+cemburu sebab tula
terlebih sikeddd ummmmphh biaselah manusia

okayylah see you laterr :~~>

-f@!z@#-



Khamis, 26 April 2012

Otak Manusia~~





Huhuhu~~ peaceee ^^^ Malaysia , pe kabo sihat ? Allhamdullilah!!
Ehem-2 korang perasan tak Faizah da 1 bulan tak update~~ lpstu private belog ,
bagi follow tegar jelah yg perasan , lgi satu belog nii cam adee sedikit prubahan ...

cerite nye panjang tapi faizah pendeek memendekkan kayy :)
 sebnrnye camnii .. korang perasan 
tak , yg dashbord adee sdikit kelainan dea dah mningkat kepadee yg lebiih baeklah lpstu, faizah 
tangan entah menggatal terpicit mouse tertekan tempat , abiss selamee nii yg faizah edit
bapak ahhh!!!!!!! 
penat seyhhh , sape pon tak penat
 belogg nii sbnrnye dah dekat 2 tahun bertahan
kalii ni plak yg carik pasal ,
 apeelg faizah punyee geram , aku terus mls nk edit , nk bukak pon
rse menyampah ,, tpi lame-2 rse rindu plak :) iyerla 2 tahun , aq edit , update ,luah perasaan
tibeee-2 terhenti memey shooooke la shiall ^__________-^

but apee-2 pon hati ni dah terbuka untuk mengupdatee okayylah ,, sebelum faizah membebel lebih
panjang baekk aq sudah kan dengan ini :--------------->

tengokkk bawah nii 
'
'
'
'
'
'


Meliau , mata komee membacanye , tapi otak manusia nii cepat tangkap:)
betoiii tak ? walaupun diputarbelitkan tapi manusia memang pandai!!
okayyyy lha ;) itu sajeee kowt untuk entrii harii nii ..

keje sch byk lagi tak siap :$$$ tengokkk buku dah memangiillll tu bye larhhhh ^^^

-f@!z@#-







Isnin, 16 April 2012

Satu perkara yang membuat kita sedih ;(

Assalammualaikum , ape kabo ? harap sihat-2 belaka!

Nii adee pic siked biar ada feeling baca entrii yang Faizah nak peresembahkan so enjoyy la
jangan sedih-2 , buruk tahu muka anda~~MOOD:Happy :)



tajuk entrii ni macam tak boleh blah kan? hahaha dea yang buat tajuk nii kata tak bolee blah plak!!
sebenarnya setiap orang tu mestii ada ketabahan dalam diri ..Tipu sangat kalau XD,, tapi
ada satu yang kita bukan tak tabah tapi tak ada ketabahan apabila lihat orang yang paling kita sayangii,
Cintaii,lovely menyayangi orang lain,memang sakit GILA-2 Sape tak sakit uhh memang XD
perasaan kowtt..tak kiralah sama ada:-

1.Pakwe makwe
2.keluarga & sebagainya

Betull tak? sape yang tak rasa gila?bila kita cinta GILABABI Tapi orang tuu buad bodo
makin suka dekat orang lain plak , kalau Faizah memang dah hentak kot kepala dea..
tapi perasaan dah hati seseorang tu tak bolee dipaksa iyer tak??

Okayy lha , tu jeeh kot entrii untuk hari nii :) kiranya ada terkena gak batang hidung 
anda , BYE ^^^^


 

Khamis, 12 April 2012

WANITA :]





WANITA JADI SENJATA AMPUH IBLIS JATUHKAN MARUAH MANUSIA

OLEH IBRAHIM ABDULLAHAL-QURAN DAN HADIS MERAKAMKAN KISAH NYATA MENGENAI FITNAH DAN ANGKARA MURKA DISEBABKAN WANITA. PELAKUNYA IALAH IBLIS BERSERTA TENTERA YANG MENJALANKAN WATAK DAN JIWA KOTOR UNTUK MENJATUHKAN MANUSIA.

IBLIS SELALU MENGINTIP AURAT DAN KEBURUKAN SIFAT MANUSIA. IBLIS MENANGGALKAN PAKAIAN NABI ADAM DAN ISTERINYA, SITI HAWA DI SYURGA.

NABI MUHAMMAD SAW BERSABDA YANG BERMAKSUD:
“SESUNGGUHNYA WANITA ITU MENGHADAP KE MUKA (DATANG) DALAM BENTUK SYAITAN DAN KE BELAKANG (PERGI) DALAM BENTUK SYAITAN.” (HADIS RIWAYAT MUSLIM).

MUJAHID RAHIMAHULLAH BERKATA:
“KETIKA PEREMPUAN MENGHADAP KE DEPAN (DATANG), MAKA SYAITAN DUDUK DI ATAS KEPALANYA LALU MENGHIASINYA UNTUK ORANG YANG MELIHAT DAN KETIKA PEREMPUAN ITU MENGHADAP KE BELAKANG (PERGI), SYAITAN DUDUK DI BELAKANGNYA LALU IA MEMPERINDAHNYA UNTUK ORANG YANG MELIHATNYA". (AL-QURTUBI, AL-JAMI'LI- AHKAMIL QURAN).

RASULULLAH JUGA MEMPERINGATKAN DENGAN SABDANYA BERMAKSUD:
“SESUNGGUHNYA DUNIA MANIS LAGI HIJAU DAN SESUNGGUHNYA ALLAH MENJADIKAN KAMU KHALIFAH DI BUMI, LALU ALLAH MENGAWASI BAGAIMANA KAMU BERBUAT. MAKA JAGA DIRIMU MENGENAI DUNIA DAN JAGA DIRIMU MENGENAI WANITA. SESUNGGUHNYA BENCANA BANI ISRAEL IALAH DALAM HAL WANITA.” (HADIS RIWAYAT MUSLIM, KITAB RIQAQ).


SABDA NABI DALAM KITAB SAHIHAIN BERMAKSUD:
“AKU TIDAK MENINGGALKAN FITNAH BENCANA YANG LEBIH BERBAHAYA ATAS KAUM LELAKI (SELAIN BAHAYA FITNAH) DARIPADA PEREMPUAN.” (AL-FATH, HADIS RIWAYAT MUSLIM).

SUDAH MENJADI RAHSIA UMUM, ADA PROJEK DILANCARKAN PENGURUSANNYA MENGGUNAKAN UMPAN WANITA. ITU PRAKTIK IBLIS DAN SYAITAN. PADA ZAMAN NABI DAN SAHABAT PUN TIDAK TERLEPAS SERTA TERJEBAK DARIPADA PROJEK SYAITAN MELALUI WANITA UNTUK MENJATUHKAN MARUAH MANUSIA. HADIS MENGENAI WANITA KADANGKALA PANJANG KERANA TIDAK LAIN WANITA PALING RAMAI JADI PENGIKUT SYAITAN TERKUTUK.

SEBAB ITU NABI MENGKHABARKAN BAHAWA WANITA PALING RAMAI MENGHUNI NERAKA KERANA MENGIKUTI IBLIS DAN TENTERANYA. TIADA MANUSIA MENGIKUTI IBLIS MELAINKAN IA SUDAH MENGUASAI MEREKA. IBLIS TIDAK AKAN MENGUASAI MEREKA MELAINKAN DENGAN BANYAKNYA BERLAKU MAKSIAT DAN DOSA.

SEDANGKAN KEKUASAAN IBLIS DAN TENTERANYA DENGAN CARA MENGANGGAP INDAH DAN BAGUS DOSA DAN MAKSIAT YANG DILAKUKAN MANUSIA.
AL-QURAN MERAKAMKAN CONTOH BENCANA DAN FITNAH MELALUI WANITA. FIRMAN ALLAH BERMAKSUD: “DAN ADALAH DI KOTA ITU, SEMBILAN LELAKI YANG MEMBUAT KEROSAKAN DI MUKA BUMI DAN MEREKA TIDAK BERBUAT KEBAIKAN.” (SURAH AN-NAML, AYAT 48).

DALAM SURAH INI, ALLAH MENCERITAKAN KAUM NABI SALLEH BERUSAHA UNTUK MEMBUNUH UNTA BAGINDA. MEREKA MEMBUNUH UNTA ITU DISEBABKAN PROPAGANDA WANITA YANG BERNAMA MASHRO. RIWAYAT MENYATAKAN WANITA ITU JUGA MELEMPARKAN PANAH DAN MELEKAT PADA TULANG KAKI UNTA MENYEBABKAN HAIWAN ITU TERBUNUH. (TAFSIR AT-TABARI).

MASHRO IALAH ISTERI PEMIMPIN, SEDANGKAN YANG LAIN PENYOKONG MASHRO DAN PEMIMPIN KABILAH NABI SALLEH. JADI MEREKA IALAH GOLONGAN ELIT YANG TERKENAL.
TERJADI FITNAH WANITA ITU SEBAGAI JALAN MASUK IBLIS KEPADA PEMBESAR DAN IBLIS BERSAMA MEREKA UNTUK MEMBUNUH UNTA NABI SALLEH YANG MENJADI AYAT (TANDA) ALLAH.


ALLAH JUGA MEMPERINGATKAN KISAH NABI YUSUF DALAM AL-QURAN DAN KISAH NABI LAIN MENGENAI FITNAH WANITA UNTUK DIJADIKAN IKTIBAR SEPANJANG ZAMAN. DENGAN AKSI IBLIS JAHAT MELALUI WANITA DAN SKANDAL SEKS SENTIASA MENJADI CERITA BESAR DAN PENTING MENGHIASI KECENDERUNGAN KEHIDUPAN UMAT MANUSIA, APA LAGI MEMBABITKAN PEMIMPIN DAN ORANG TERNAMA SEPANJANG ZAMAN.

FIRMAN ALLAH YANG BERMAKSUD: “SESUNGGUHNYA PADA KISAH MEREKA ITU (ANBIYA) ADA PENGAJARAN (IKTIBAR) BAGI ORANG YANG MEMPUNYAI AKAL FIKIRAN.” (SURAH YUSUF, AYAT 111).

Selasa, 10 April 2012

SimiSimi :)

Peaceee^^ brader,siister~~

Hari ni wa nak citer pasal SimiSimi . Tadi nak release tension berbual dengan simisimi
almaklomlah XD kerja , buad bodo .. tak buad bodo keje kita chat denan clever
bot , x cleverbot Simisimilah nescaya korang golak x henti -2 chat nak dea orang jadi gilo pon adeh
okayylah nak bagi web deaa, sape nak try testing chat

web:-http://www.simisimi.com/talk.htm

nilah yang diamek dari google~~



Huhuhu~~ apemacam testingla bro,, ni ade lagi!!


Okayyy :) cubalah sape yang nak mencuba, tapi korang kena layanlah ape yang soalan bodh yang ditanyakan (HAHAHAHAXX)



Just minat kayy :)


Oooo , Faizah suka abang ni hea ? Faizah gi la mintak couple~~

Inilah ayat yang selalu Faizah dengar,ntahpepe entah baru form1 laenla kalu universiti
aku tak kesahlah.. , Nk couple dengan Datuk skalipon..Bajet lebih.. Asl org tuu citer pasal lelaki
jew~ ckp suka .Apejadahnye! aduyaiiiii..

Sebenarnye Faizah ada minat sorang abang nii , dea nii mungkin form 5 kot----' Brrr..
Faizah start minat dea mase dea masuk group nasyid.Masatu Faizah tengah belajar kelas agame
dekat surau tibe-2 group dea dtg kat surau kononye untuk berlatihlah~~Sekali ntahcamnee
teeeeertoleh belakang,trnmpak dea plak ...kiihkiih nak jadikan cerite dea sbnrnye skema 
pakai cermin mata punyela besar , lpstu kwn dea suruh dea buka , Pergh!! apelagi mengataiilah
budak pompuan kelas Faizah..Mula-2 Faizah tak minat lepastu datang sch 
budak-2 asyik cerita pasal dea jerk , lame-2 nk cari tahu~~ skali tuu Faizah nga jalan-2 Almaklomlah
cikgu XD bebudak semua kuar kelaslah .. sedang asyik berjalan tetibe ditakdirkan 
TERSEREMPAK plak denan abang yang menjadi bualan mulut .. Kononya nk buad bodola
sebab biaselah terserampak dengan abang kat sch tuu-----' lpstu dia dah makin dekat apelagi
Faizah nan kawan Faizah nyoroklah skali tetibe dea lalu jalan tuu abis depan Faizah siap bettulkan
rambut huhuhu~~ sejak tu lah minat kat dea , not CINTA  kayy .. just minat

tapi sayang tahun depan dea dah XD kat sch tuu ----' tak dapatlah nengok muke dea yg__________
Faizah rase dea ni pandailah!!

Kbyeeee :) Kbyeeeee :) Muaaaahh ..








Isnin, 9 April 2012

Aku memang begitu .-------!

Peace ^_v , Apo kabo?

Huhuhu~~Dah lame tak update..Hari nii terbuka pintu hati nak update belog
yang berhabook sesangad nii :)

Faizah nii , da lame x update tetibe muncul denan entrii ni? Apekehenye?

Okayy , korang nak tahu x nape Faizah buad entrii nii ,,sebab Faizah ni
tak suka bila orang cabar or ejek Faizah , Faizah bukan nk kata Faizah ni baek sangad
x nah ejek or cabar orang..tapi memang ini realiti..kalau contohnya memang dah idop lama
memang tringin nk mati carikla pasal___? memang mampoih kao Faizah kerjakan

dahlah tu jew!!! bye~bye~

Isnin, 2 April 2012

Tak payah perasan sangatlah.

Tok.tok.tok ada orang tak nii ? huhuhu~~ ingatkan tak der tadi.. abis Faizah berceramah
sesorang..Ehem-Ehem ,, sebelum mendengar cerita Faizah yang beria nii.. nak tanya dulu korang semua
sihat? da makan ? da tido ? banyak da kitakan !!

Okayy ah,byk kata pulak aku nii ,, 
okayylah korang pernah tak ada kawan perempuan yg perasaan,.''OMG''
kat sch kite ramai budak yang camnii~~ bila lelaki nyuweeeet siked mula la kata lelaki tu
suke kat deala apelah,lpstu tak cukup camtuut
 berangan bawa bedak la apelah lepastu siap tulis dalam buku
diari dea camnii ''Awk dulu awk suka saya kenapa sekarang awk benci saya''
tersentap Faizah baca ,, perempuan nii gila gatal..
Da nama lelaki memang dea suke kacau budak perempuan
laenlah kalau lelaki tuu bersungguh-sungguh kata yang dea syg atau uke kat awk,,aduhh

Ada sorang perempuan nii plak..Dea nii macam suke malukan perempuan , dari awal
masuk sch Faizah da tahu perengai dea..Bila nampak lelaki nanti dea mula buad perangai GEDIK dea
tuut , lpstu bila lelaki tak pandang mulalah dea kata camnii dekat kawan sebelah dea..
''Awk-awk kentut ae ?'' Da semua budak lelaki yg tak layan dea pom trus gelaklah kesian budak tuu~~

Pernah masatu Faizah tak tahulah perangai dea,,Faizah jalanlah sebelah dea..sedang 
asyik berjalan nii tiba-tiba terserempak plak dengan geng sekumpulan lelaki,,lepastu kan tiba-tiba dea 
jerit dea kata camniiii ''Faizah awk pakai rumpun kain terbalik''
dah semua tengok kitelah , lpstu kite katalah memang camtuutlah ada orang suka
pakai rumpun kain belah kanan dan ada org suka pakai belah kiri~~ lpstu muke dea pom bengangla
tulah padan muka kao,,slalu sangat kenakan org last-last sekali kao yg terkene...

Budak yang Faizah detected ialah:-

1.Aiiiiiiii
2.Miiiiii

perempuan dua org nilah yg kalau tengok muka dea cam nak hentak jer guna penyapu..lagi-lagi
yg si miiii tuut adeke dea boleh  cakap kat wall facebook lelaki camnii:

''kao ni kenapa comeii sangat''

WATEPAK--' tak tahu malu lah ,, sabor jelah~~

Jumaat, 30 Mac 2012

Andainya Perempuan Tahu~~





Andainya Perempuan Tahu

Hargailah kehadiran seorang lelaki dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.. Andainya Perempuan Tahu…

- Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).

- Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

- Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

- Kebanyakan lelaki yg nampak `desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)

- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…

- Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

- Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan `flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..

- Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

- Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

- Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Faizah ditag~~




huhuhu~~ inilah kali k-3 Faizah ditag ,, terharu sebab ada gak yg nk tag belog faizah nii~~
orang k-3 yg tag belog faizah nii adelah Sis Syamira ^^ lawa kan belog dea !

Amaran dan syarat-2:

>x boleh tag orang yang sama
>pastikan orang yang ditag tahu
>ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri
>jawab soalan yang diberikan kepada anda
>buat soalan untuk orang yang anda tag

11 perkara tentang diri Faizah:

1.Faizah ada 3 orang adik beradik
2.Faizah suka berblogging dan menyanyi
3.Seorang yang tak suke bende remeh-temeh
4.Kaki facebook(kalau boleh hari-2 nk online)
5.Tak suka budak yang hipokrit,berlagak macho dan sebagainya
6.Seorang yang beria,gila-gila kadang-2 manja siked
7.pelakon yang diminati (i)Shah iskandar (ii)Liyana Jasmay
8.Tak suka haiwan yang dinamakan 'katak'
9.Suka berangan~~
10.Minat baca buku yang jiwan-2 sket
11.Akhir sekali ,, Faizah suke senyun

Soalan yang ditanya ?

1.nama penuh apa? *nama didalam IC/surat beranak*


=Nurfaizah binti Muhammad Nizam


2.minat k-pop x? siapa *kalau ada*


=Nak kata tak minat,minat gak..Entahlah~~


3.subjek kegemaran waktu sekolah?


=Subjek kegemaran Faizah Bahasa inggeris dan matematik


4.tujuan anda berblog?


=Tujuan Faizah berblog adalah untuk meluahkan perasaan


5.2 tempat yang ingin dilawati


=(i)Syurga idaman (ii)China


6.barang yang paling disayangi? kenapa *cite la sikit*


=Bantal busuk kesayangan sebab dea sentiasa menemani Faizah time waktu sedih~~

Hahaha^^ penat Faizah memikir !! best gak kan jawab soalan ~~ okayy terima kasih sebab tag faizah..


Soalan Faizah :

1.Kenapa korang nak jawab soalan nii ?
2.Nama sapa ?
3.Jantina apa?
4.dah couple or single?
5.lelaki idaman or perempuan idaman ?
6.tujuan buad belog?
7.cerita kegemaran?
8.orang yang paling kamuu sayang

Mangsa yang ditag :-

1.Yang lawat belog Faizah
1.Yang Faizah tulis dekat dea nye shoutbox

huhuhuhu~~ jawab jangan tak jawab...